Behandelingen – Tandartspraktijk Harwijne – Heemstede

Behandelingen

Behandelingen

Binnen onze praktijk is veel aandacht voor detail en precisie. Wij streven naar een hoge en constante kwaliteit. Daarom gebruiken wij bij controles en behandelingen een loepbril en waar nodig de microscoop.

TEAMWORK

De moderne tandheelkundige praktijk draait om teamwork. Met onze collega’s in de praktijk en onze vaste specialisten kunnen wij de beste behandelingen voor u voltooien. Wij verzorgen alle denkbare behandelingen, dus u kunt altijd om advies vragen. Indien wij binnen onze praktijk geen mogelijkheden hebben, dan verwijzen wij u naar diverse specialisten voor o.a. orthodontie, parodontologie, endodontie en prothetiek. Uiteraard is het altijd mogelijk uw eigen voorkeur kenbaar te maken.

PREVENTIE

Preventie is in onze praktijk een belangrijk uitgangspunt. Daarom verlangen wij dat u jaarlijks voor controle komt (onder 18jr halfjaarlijks) en regelmatig de mondhygiëniste of de preventie-assistente bezoekt. U kunt verwachten dat er regelmatig röntgenfoto’s gemaakt worden volgens de eigentijdse normen. Door deze preventieve aandacht (controle-voorlichting-gebitsreiniging)  hebben wij gemerkt dat we steeds minder restauraties hoeven te maken. Als het tandvlees gezond is, kunnen restauraties van hoge kwaliteit gemaakt worden.

TANDEN BLEKEN

In een gezond gebit is het mogelijk om de kleur van de tanden te bleken. Het bleken is niet schadelijk, maar restauraties veranderen niet van kleur. Soms moet er eerst aanslag verwijderd worden. Er zijn mogelijkheden voor thuis bleken, maar meestal kiest men voor het bleken in de praktijk. Het is belangrijk om het gebit eerst goed te beoordelen zodat de juiste keuzes gemaakt kunnen worden voor een stralende witte lach.

VULLINGEN

De vullingen worden met extra precisie gemaakt door het gebruik van de loepbril. Uiteraard willen we dat de behandeling pijnloos is en daarom wordt er in overleg besloten of er verdoofd gaat worden. Zo veel mogelijk wordt er gebruik gemaakt van rubberdam om de tand of kies te isoleren, zodat er een optimaal aansluitende en hechtende vulling gemaakt kan worden. Voor de vullingen wordt er voldoende tijd gepland, zodat er ook een mooie afwerking kan volgen.

KRONEN EN BRUGGEN

Wanneer een vulling niet meer toereikend is om de tand of kies duurzaam te beschermen, maken wij een kroon of brug. In samenspraak met u kiezen wij de optimale restauratie, welke wordt vervaardigd door de tandtechnicus. Marco Plantinga, van TTL Authentique, is gespecialiseerd in kronen en bruggen en verzorgt het techniekwerk al weer sinds 2002.

KUNSTGEBITTEN (PROTHETISCHE VOORZIENINGEN)

Steeds meer mensen behouden hun tanden levenslang. Toch maken wij regelmatig protheses in combinatie met de nog aanwezige tanden. Voor volledige protheses werken wij samen met een tandprotheticus, waar wij u in samenspraak naar toe verwijzen.

WORTELKANAALBEHANDELINGEN (ENDODONTIE)

De meest gevreesde behandeling blijkt in de praktijk toch erg mee te vallen ondanks dat de aanleiding een nare, acute kiespijn kan zijn en soms zelfs een kaakontsteking. Bij het consult maken wij een foto die op de computer verschijnt. Zo kunnen wij u laten zien wat de oorzaak is. Tijdens de behandeling zorgen wij voor een optimale verdoving. De behandeling wordt altijd onder de microscoop uitgevoerd, omdat blijkt dat het resultaat daarmee sterk verbetert. Kleine aanwezige kanaaltjes kunnen worden gevonden en groefjes kunnen nauwkeurig worden gereinigd. In het geval van uitzonderlijk moeilijke behandelingen, kunnen wij ook verwijzen naar een endodontoloog.

TANDVLEESBEHANDELINGEN (PARODONTOLOGIE)

Tijdens de controle wordt uw tandvlees gescreend op de gezondheid. In het geval van gingivitis of parodontitis wordt u behandeld door onze paro-preventie assistente of de mondhygiëniste. Als blijkt dat het tandvleesprobleem uitzonderlijk is, dan verwijzen wij u naar een parodontoloog.

IMPLANTOLOGIE

Een implantaat is een bijzonder mooie en handige vorm van tandvervanging. Het bestaat uit een chirurgisch deel, dat uitgevoerd wordt door een implantoloog en uit een prothetisch deel, dat uitgevoerd wordt in onze praktijk.

ORTHODONTIE

Wij controleren uw gebit en dat van uw kinderen en overleggen tijdig of een beugel gewenst is. Ook voor volwassenen kan een beugel gewenst zijn. Bijvoorbeeld vanwege de esthetiek of als onderdeel van een uitgebreid restauratief plan. Er zijn verschillende orthodontisten waar wij een goede relatie mee hebben en waar wij u naar kunnen verwijzen.

CHIRURGIE

Kleine chirurgische ingrepen voeren wij uit in onze praktijk. Uiteraard verwijzen wij ook naar kaakchirurgen.